Nipte overwinning Vitesse ’22 in bekerduel tegen tweedeklasser OSV

Castricum – Het eerste team van Vitesse ’22 heeft haar tweede bekerwedstrijd uit tegen het Oostzaanse OSV met 0-2 gewonnen. Gemakkelijk ging dat niet. Tot diep in de tweede helft bleef de ploeg van hoofdtrainer Arjan de Zeeuw op een schamele 0-1-voorsprong steken door een doelpunt van Jaap Menick (37’). Linksbuiten Rick Tolsma maakte aan de nog resterende illusies van OSV definitief een einde door laat in de wedstrijd de bal tegen de touwen te jagen. Eindstand: 0-2 (rust: 0-1).

Door PR-commissie Vitesse ‘22

Dat een bekerwedstrijd tegen een klasse lager spelende tegenstander geen makkie is, bleek zaterdag wel weer. Vitesse ’22 was het aan zijn stand verplicht deze wedstrijd te winnen, maar had duidelijk moeite om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Voor rust al creëerde de ploeg van Arjan de Zeeuw zeer goede mogelijkheden, maar de ploeg uit Castricum wist deze kansen onvoldoende te benutten. Het waren bizarre omstandigheden op het complex van OSV. Het was extreem heet. De zon brandde uitzonderlijk fel op het kunstgras en de spelers op het hoofdveld van sportpark Oostzanerwerf.

In deze wedstrijd kon hoofdtrainer Arjan de Zeeuw geen gebruik maken van de spelers Jasper Rutgers (vakantie), Max Lodewijks (ziek), keeper Tom Laan, Luuk ten Broek en Rick Poel (allen geblesseerd) en Joris Veldt (werk). Vitesse ’22 had in de beginfase van de wedstrijd al kunnen scoren, maar liet dat na en begon naarmate de wedstrijd vorderde slordig te spelen. Dat resulteerde in fouten achterin waar aanvoerder Milo Cremers en Michael Stenvers centraal geposteerd stonden.

Vitesse ’22 kroop door het oog van de naald nadat de scheidsrechter weigerde een strafschop te geven aan OSV na een op het oog te harde charge van rechtsback Robin Stam binnen de beruchte lijnen. Vooral Rick Tolsma kreeg een dot van een kans na goed aangeven vanaf de linkerkant, maar hij schoot met zijn rechtervoet naast. In de 37e minuut scoorde de goed draaiende middenvelder Jaap Menick de 0-1 nadat een kopbal van Milo Cremers uit een voorzet van Martijn Kuijs pardoes voor zijn voeten viel. Vitesse ’22 was het gevaarlijkst via de flanken met Tolsma en Beentjes, die vervolgens goede ballen konden afleveren op spits Mika Miettinen.

Tweede helft

Na de thee begon Vitesse ’22 voortvarend, maar dat tweede doelpunt viel maar niet. De mooiste aanval vanVitesse was een combinatie van de Castricummers over drie schijven, waarna uiteindelijk spits Mika Miettinen de bal oog in oog met de OSV-doelman voor de voeten kreeg. De spits bleef rustig maar richtte iets te hoog, waardoor de OSV-goalie uiteindelijk toch nog gemakkelijk kon pareren. Aan de andere kant kon Vitesse ’22-keeper Davy de Back zijn ploeg voor een gelijkspel behoeden door een aantal uitstekende reddingen.

En toen scoorde Tolsma dan eindelijk! Dit nadat hij kort daarvoor onnodig door de scheidsrechter op de bon geslingerd was. Eindstand: 0-2. De volgende wedstrijd van het eerste team is op zaterdag 16 september: Maarssen – Vitesse ’22 om 14.30 uur. De reguliere competitie begint op 24 september met de wedstrijd AGB – Vitesse ’22 eveneens om 14.30 uur. We hebben nog twe weken te gaan en dan moeten de poppetjes goed staan!

Basis-elf Vitesse ’22: Davy de Back (k), Marc Blaas, Milo Cremers, Michael Stenvers, Robin Stam, Robbie Baltus, Jaap Menick, Martijn Kuijs, Rik Beentjes, Rick Tolsma, Mika Miettinen.

(Archieffoto: Bos Media Services)