Nieuwe zangers welkom bij Regionaal Projectkoor Castricum

Castricum – Nadat het Regionaal Projectkoor Castricum door corona de afgelopen twee jaar geen projecten kon organiseren, staat nu een kerstconcert in de planning. Het koor heeft sinds 2010 diverse succesvolle projecten georganiseerd, zoals verschillende uitverkochte kerstconcerten en een aantal bijzondere projecten in het voorjaar. Gewoonlijk wordt het projectkoor gevormd door deelnemers uit de regio Heemskerk, Castricum, Beverwijk, Alkmaar, Bergen, Heiloo, Limmen, Akersloot en Uitgeest.

Ook voor het aanstaande kerstproject is weer een gevarieerd repertoire samengesteld met composities van onder meer Mozart, Saint Saens en John Rutter. Tijdens de afgelopen jaren zijn meerdere professionele dvd’s en cd’s van deze concerten verschenen, waarvoor de bekende Ed Taylor (Beverwijk) en zijn filmcrew verantwoordelijk is. Pianist is Gijs Braakman, de vaste begeleider. Dirigent is Cees Brugman. Gedurende vele jaren was hij dirigent van bekende orkesten en koren. Hij gaf concerten in binnen- en buitenland evenals voor radio en televisie. Daarnaast was hij muziekrecensent van enkele regionale dagbladen. Thans is hij actief als dirigent en arrangeur. Sinds 2021 is hij ook dirigent van het Zandvoorts Mannenkoor.

De repetities vinden plaats vanaf zaterdag 5 november in de protestantse kerk in Limmen (naast de Hortus) van 10.00 tot 12.30 uur. Het kerstconcert is op zondag 11 december om 14.30 uur in de Ter Coulsterkerk in Heiloo. Medewerking wordt verleend door een fraai solistencollectief: Mirjam Betjes (sopraan), Walther Deubel (tenor), Johan Breetveld (cornet) en Andrine Stal (fluit). De kosten voor deelnemers bedragen 50 euro. Belangstellenden kunnen zich via www.projectkoor-castricum.nl aanmelden tot 15 oktober. Vragen? Neem contact op via pkckoor@gmail.com of 0251 670336. (Foto: aangeleverd)