Nieuwe workshops schilderen tijdens CEK-weken

Castricum – Mieke Rozing biedt twee nieuwe workshop aan: ‘Ik wil schilderen als Tjalf Sparnaay’ en een workshop ‘Kippen schilderen’.

Tjalf Sparnaay

,,Momenteel ben ik zeer onder de indruk van het werk van deze Nederlandse kunstenaar, die op zijn unieke wijze hyperrealistisch schildert’’, aldus Mieke. Ze ging zelf aan de slag met het beroemde schilderij ‘Golden egg’ van Tjalf Sparnaay. Haar ervaringen heeft ze omgezet in deze nieuwe workshop.

Iedereen die zelf wil leren hoe je een gebakken ei hyperrealistisch schildert met olieverf, kan zich aanmelden voor deelname aan deze tweedelige workshop. De cursisten werken op een doek van 50 x 50 centimeter. Deze workshop wordt gegeven op zaterdag 8 en 15 augustus van 09.30 tot 12.30 uur. De kosten voor deze tweedelige workshop bedragen 75 euro inclusief alle materialen en consumpties.

Kippen schilderen

Kippen zijn fantastische dieren om vorm te geven op doek. Op zaterdag 18 juli van 09.30 tot 12.30 uur geeft Mieke een workshop ‘Kippen schilderen’. In duidelijke stappen leert ze de deelnemers hoe ze een kip ontwerpen en op een doek van 60 x 60 centimeter schetsen. Met acrylverf en mixed media technieken werken ze de kip vervolgens uit tot een prachtig schilderij. Ervaring is niet vereist. De kosten voor deze workshop bedragen 39,50 euro inclusief alle materialen en consumpties.

Voorbeelden van de resultaten die kunnen worden behaald, zijn te zien tijdens de CEK (Castricumse Etalage Kunst) op het Bakkerspleintje 78 en Kooiplein 4. Mieke geeft de workshops in een ruimte van het Buurt- en Biljartcentrum Castricum aan de Van Speykkade 61. Neem voor meer informatie contact op per e-mail (info@miekerozing.nl) of telefoon (06 10566887). Even binnenkopen op woensdag- of donderdagochtend kan ook. Ook op www.miekerozing.nl is uitgebreide informatie te vinden. (Foto’s: aangeleverd)