Nieuwe wijkagent in Bakkum

Jeffrey Wierenga, 31 jaar oud en sinds 2003 werkzaam bij de politie, wordt de wijkagent in Bakkum met ingang van 26 april. Vanaf 2007 werkt hij in het basisteam Alkmaar. In eerste instantie gaat het om een periode van zes maanden. Jeffrey: ,,Als wijkagent ben ik de schakel tussen de wijk en de politieorganisatie. Mijn werk speelt zich deels op straat en deels achter de schermen af. Hierin werk ik samen met een heel team van collega’s uit het basisteam Alkmaar. Ik ben voor de bewoners een eerste aanspreekpunt als het gaat om openbare orde en criminaliteit in de wijk. Daarnaast onderhoud ik contact met partners zoals de gemeente, welzijnsorganisaties, winkeliers en buurt- en bewonersorganisaties. Want veiligheid is iets waar we met z’n allen verantwoordelijk voor zijn.”