Nieuwe vaste locatie voor klimaatalarm van Extinction Rebellion

Castricum – Elke eerste maandag van de maand gaat het luchtalarm af, als oefening in geval van een noodsituatie. Extinction Rebellion grijpt het maandelijkse luchtalarm aan om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Dat doen zij door middel van een ‘die-in’. Er is nu gekozen voor een vaste plek, namelijk de ingang van winkelcentrum Geesterduin aan de kant van de Soomerwegh.

Ook in Castricum hebben bezorgde burgers zich aangesloten bij Extinction Rebellion. Iedere eerste maandag van de maand bij het luchtalarm doen zij mee aan de ‘die-in’. Bij de ‘die-in’ houden de leden van Extinction Rebellion zich als dood om uit te beelden dat door de klimaatcrisis ook de mens met uitsterven wordt bedreigd.

Extinction Rebellion Castricum nodigt iedereen uit mee te doen met de eerstvolgende ‘die-in’ op maandag 4 september. De deelnemers verzamelen zich om 11.45 uur bij winkelcentrum Geesterduin. Een keer komen kijken of kennismaken kan natuurlijk ook. ,,We willen er graag samen voor gaan. Alleen met zoveel mogelijk mensen kunnen we het verschil maken en proberen de gevolgen van de klimaatveranderingen zo klein mogelijk te houden’’, aldus de actiegroep.

Een andere actie van Extinction Rebellion is de A12 klimaatmars, die wordt gehouden in de week voorafgaand aan de A12-blokkade op 9 september in Den Haag. De actietraining in Castricum voor de A12 blokkade is op 1 september. Meer informatie en aanmelden via XRcastricum@gmail.com.

Op de foto:
Een eerdere editie van de ‘die-in’ die door Extinction Rebellion maandelijks wordt gehouden. (Foto: Hans van der Vecht)