Nieuwe traditie lijkt te zijn geboren: tweede puzzelchallenge succesvol

Akersloot – Zaterdag 22 januari was de tweede, door Novy – Toys2Play Velzeboer georganiseerde, online puzzelchallenge. Organisator Rob Dekker: ,,Het was weer een gezellige boel, een hoop bekende, maar ook veel nieuwe gezichten. Er zijn 93 puzzels verkocht, maar onder andere door corona waren er 88 teams in de Zoomsessie aanwezig.”

Door Erika Dekker-de Groot

De tassen, met daarin de verzegelde puzzel, een heerlijke cake, informatie en waardebonnen van lokale ondernemers, konden op vrijdag 21 en zaterdag 22 januari worden afgehaald bij de winkel. Om 20.00 uur klonk het startsein voor de tweede editie. De duizend stukjes tellende puzzel was dit jaar ‘Jumbo gaat winkelen’ van Jan van Haasteren. ,,We hebben bewust gekozen voor een in onze ogen wat makkelijkere puzzel’’, zegt Rob hierover. ,,Vorig jaar duurde het namelijk drie uur en vier minuten, voordat de eerste puzzel klaar was en de laatste appjes kwamen rond 04.00 uur in de nacht binnen.’’

Dit jaar heeft de puzzelchallenge blijkbaar echte professionals aangetrokken. Het team van Denise Groot wist de puzzel al in 57 minuten te voltooien. Kirsten Oud deed dat met haar team in 1 uur en vijf minuten en Michelle Meijer met haar team in 1 uur en 28 minuten. ,,Een enorm knappe prestatie” zegt Rob. ,,De eerste tien teams waren klaar rond 22.00 uur. Om 01.30 uur hebben we de Zoomsessie gestopt. Ongeveer 75 teams hebben de puzzel dezelfde avond af gekregen. De meeste daarvan waren voor 00.00 uur klaar.”

Er waren ook diverse personen die alleen meededen, ook een hele prestatie. In totaal waren er ruim driehonderd mensen aan het puzzelen. Veel mensen maakten er een avondje ‘uit’ van met een borreltje en een lekker hapje. Rob besluit: ,,Er lijkt inmiddels een traditie te zijn geboren. Het derde weekend van januari is voortaan puzzelchallenge weekend Akersloot.’’ (Foto: Erika Dekker-de Groot)