Nieuwe tentoonstelling Oud-Castricum over Bakkummerstraat

Foto boven:
De slagerij van Jacob Burgering aan de Bakkummerstraat 91. (Foto: Oud-Castricum)

Castricum – De nieuwe tentoonstelling ‘Uitverkocht’ van Oud-Castricum wordt weer een feest vol herinneringen. Dit keer wordt de middenstand in de Bakkummerstraat na de Tweede Wereldoorlog belicht, toen de lintbebouwing veel winkels en bedrijfjes bevatte en een eigen winkeliersvereniging had. Bekende namen waren: Twisk, Nanne, Jonker, Velzeboer, Nijman, Guit met oma Hoogervorst, Trijntje en Marietje Meijer en maak de rij maar af…

Bakker Theo Velzeboer in zijn bezorgwagentje in 1982. (Foto: Oud-Castricum)

In De Duynkant van Oud-Castricum komt bijna alles van nr. 7 t/m 112 in de Bakkummerstraat langs tot en met ‘Het Hoekje’ met rookwaren. Ook wordt er doorlopend een film vertoond. Daarin komen naast de vele plaatjes, praatjes én voorwerpen zeventien dochters en zonen van de winkeliers uit de jaren vijftig aan het woord. Zij vertellen over hoe men in die tijd de dubbeltjes omkeerde, hoe ze het harde werken hebben beleefd en al jong leerden dat de klant koning is.

De eerste openstellingen zijn op zondag 7 januari en zondag 21 januari van 13.30 tot 16.00 uur. Daarna is De Duynkant als vanouds elke eerste en derde zondag van de maand op genoemde tijden open.