Nieuwe reeks wandelingen door Park Assumburg

Heemskerk – Op zondag 12 maart start IVN Afdeling Midden-Kennemerland weer met een reeks prachtige wandelingen in Park Assumburg. In anderhalf uur tijd komen de deelnemers van alles te weten over deze bijzondere locatie.

Park Assumburg dankt zijn naam aan Kasteel Assumburg en de kasteeltuin. Maar Park Assumburg is meer dan dat. De gids voert je mee over de lanen met lindebomen in het  Stijlbos. Hij vertelt je over het Waterpark met de natuurlijke helofytenfilters en de watervogels die zich opmaken voor het voorjaar. Je loopt over de Zuidermaatweg met zijn rijke historie en je staat stil bij de fundamenten van een ander kasteel. Natuurlijk komt Kasteel Assumburg ook zelf aan bod. Hoe oud is dit kasteel en was er een voorganger op deze plek?

De deelnemers verzamelen zich om 14.00 uur bij bezoekerscentrum Het Koetshuijs (vóór het kasteel) en zijn rond 15.30 uur hier weer terug. De kosten voor deelname bedragen 4 euro per persoon (jongeren tot 18 jaar 2 euro). Graag gepast geld meenemen. De wandeling is niet geschikt voor kinderen tot 12 jaar en rolstoelen. Kijk op www.ivn.nl/mkl voor informatie en aanmelden. (Foto: Regio Media Groep)