Nieuwe podcastreeks opgenomen in Castricumse duinen

Castricum – In deze tijd van sociale media, gratis streams en prestatiedruk herijken artiesten hoe ze invulling geven aan hun kunst. Zangeres en maker Milou Mignon duikt in haar nieuwe podcastreeks 3×3=9 in de belevingswereld van onder anderen queer rap duo Lionstorm, tweelingbroers Xillan en Jeangu Macrooy en singer-songwriter Juliet. Het zijn intieme gesprekken over thema’s als erotiek, roots en geheimen in muziek, die Mignon voert vanuit haar huis in het Castricumse bos. Bij iedere aflevering gaat een videoclip in première.

Op zoek naar authenticiteit

3×3=9 is een bron van inspiratie voor singer-songwriters, muziekliefhebbers en luisteraars die op zoek zijn naar authenticiteit. In de eerste aflevering onderzoekt Mignon het thema erotiek in muziek met rap duo Lionstorm, burlesquedanseres Flora Gattina en tantraexpert The Soulseductress. Krachtige en integere vrouwen die hun eigen relatie met erotiek in hun performances vormgeven. De tweede aflevering is een tweeluik met tweelingen Xillan en Jeangu Macrooy die dit jaar schitterden op het songfestival, en Aaron en Thomas Hanenberg die spelen in jazz- en hiphopformaties als Akwasi, Abintu en Benjamin Fro.

Muzikale verbondenheid

Het eerste deel, Symbiose, gaat over muzikale verbondenheid en de keuze om solo of samen artiest te zijn. Het tweede deel, Roots, graaft dieper in de verwevenheid van Nederland en Suriname in hun muzikale levens. De laatste aflevering is een ode aan het lied als geheimbewaarder. Mignon gaat in gesprek en in duet met singer-songwriter Juliet. Zij vocaliseert persoonlijke verhalen recht door zee, net als haar heldin Annie M.G. Schmidt. Mevrouw Tamara doet uit de doeken hoe zij ervaringen van mensen met een psychische kwetsbaarheid verzilvert tot een lied. In Italië ontdekt Mignon inspiratie in een mysterieuze geschiedenis.

Ode aan het lied

Het project 3×3=9 is een drievoudige ode aan het lied met theatrale concerten, muziekvideo’s en een podcastreeks. Milou Mignon stortte zich tijdens de lockdowns met haar team en ondersteuning van Paradiso Melkweg Productiehuis op het maakproces. De podcast is te vinden op de gangbare platforms zoals Spotify en via de website van Milou Mignon. (Foto: Lieke Romeijn)