Nieuwe marktmeester werkt zich in

Castricum – De ondernemers van de Castricumse markt en ook de horecaondernemers hebben afscheid genomen van Ed Stuijt, die maar liefst elf jaar namens de gemeente als marktmeester actief is geweest. Intussen is de nieuwe marktmeester zich al fanatiek aan het inwerken. Hij heeft al grotendeels kennis gemaakt met de ambulante handel. We hebben het hier over Bart Lengers, die sinds maandag 7 september in functie is als marktmeester. Hij is afkomstig uit de kop van Noord-Holland, is getrouwd en in het rijke bezit van twee kinderen.

Voordat hij naar Castricum kwam, is hij elf jaar werkzaam geweest bij het Rotterdamse vervoerbedrijf RET. Uiteindelijk was de heimwee naar het Noord-Hollandse oorzaak van zijn terugkeer. Bart is al twee jaar als BOA werkzaam in de gemeente Castricum en doet dat met zeer veel plezier. ,,In Castricum ben ik in een andere wereld terecht gekomen, met vriendelijke bewoners, een soort warm bedje”, volgens Bart.

Aanvullend: ,,Vrijdag bestaat mijn werk uit het reilen en zeilen van het marktgebeuren, wat overigens goed bevalt. Het is een leuk wereldje waar grote monden heel kleine hartjes blijken te zijn.” Er kan naar zijn mening wel wat geschoven worden op de markt en wat aanvulling komen. ,,Het enige probleem zijn de fietsers op die marktdag en zeker niet alleen kinderen”, sluit Bart Lengers af. Op de overige werkdagen zijn er voor Bart BOA-werkzaamheden in de gemeentelijke kernen Castricum, Akersloot, Limmen en ook nog Uitgeest in het BUCH-kader. Castricum kan veel plezier beleven aan Bart Lengers, zo is de indruk. (Tekst en foto: Aart Tóth)

Op de foto:
Van links naar rechts:  marktmeester Bart Lengers, woordvoerder ambulante handel Dirk-Jan Groen en assistent-BOA Sebastian Verhage.