Nieuwe inzameling voor ’t Dierenduintje dankzij RegioBank

Castricum – RegioBank zet zich overal in ons land in om initiatieven te ondersteunen die een positieve impuls aan de eigen buurt geven. Via het recent opgezette platform www.samenvoordebuurt.nl kan iedereen zelf een initiatief starten, waarvoor dan geld ingezameld wordt. In Castricum is Weel Verzekeringen & Hypotheken zelfstandig adviseur van RegioBank. Weel startte onlangs zelf de eerste lokale inzamelingsactie. Het geld is bestemd voor Stichting ’t Dierenduintje om de exploitatie van de kinderboerderij langs de spoorlijn te ondersteunen.

Om het nieuwe platform voor lokale inzamelingsacties onder de aandacht te brengen, besloot het team van Weel zelf de eerste inzameling op te zetten. Al snel waren de collega’s op kantoor het erover eens: ’t Dierenduintje kan een financiële bijdrage goed gebruiken. Weliswaar ligt de kinderboerderij niet direct in een woonwijk, maar het is een plek die veel Castricummers wel weten te vinden. Jaarlijks trekt de voorziening zo’n zesduizend bezoekers en ook scholen komen geregeld langs. Bovendien is het een organisatie die volledig bestaat uit vrijwilligers en voor de exploitatie afhankelijk is van vrijwilligers. Met het geld willen beheerders Fred en Willa Bakker een aantal sloten vervangen, nieuw hekwerk aanschaffen en ook de hooiruif is aan vervanging toe. Het onderkomen van de konijnen werd onlangs al flink opgeknapt en is inmiddels zo goed als klaar.

Motie

Fred Bakker is enthousiast over de actie van Weel. Weliswaar is de stichting die hij beheert niet armzalig, maar de kosten voor het vervangen van het rieten dak hebben een deel van het aanwezige spaargeld opgeslokt, dus een extra bijdrage is zeer welkom. Bakker: ,,Door Lokaal Vitaal was een motie ingediend om vijfduizend euro vanuit de gemeente aan ons te geven, maar alleen Forza! steunde die motie. Eerst maken ze je lekker en vervolgens krijg je niets. Ik vind het eigenlijk totaal belachelijk dat we na 28 jaar nog steeds moeten soebatten om geld te krijgen.’’ Juist voor lokale projecten in een buurt is het nieuwe platform van RegioBank bedoeld. Hiermee ondersteunt men nogmaals het buurtzame karakter van het bedrijf. Een inzameling duurt standaard zes weken, dat kan nog met twee weken verlengd worden om het begrote bedrag binnen te halen.

Aparte rekening

RegioBank ondersteunt de initiatiefnemers, onder meer door een inzamelingsactie te promoten. Zo worden bijvoorbeeld posters verspreid met een QR-code erop, zodat het mensen gemakkelijk wordt gemaakt om de weg naar de donatieknop te vinden. Voor ’t Dierenduintje kan men ook rechtstreeks naar www.samenvoordebuurt.nl/dierenduintje surfen. Van het streefbedrag (tweeduizend euro) was tot afgelopen week al bijna driekwart binnen.

Sabrine Kamperman van Weel Verzekeringen & Hypotheken: ,,Het geld dat mensen storten wordt op een aparte rekening gezet. Mocht het bedrag niet gehaald worden en een project daarom niet doorgaan, dan wordt het geld altijd teruggestort. En als er meer geld binnenkomt dan het streefbedrag, gaat dat volledig naar het betreffende doel. Dus: hoe meer mensen doneren, hoe beter het is!’’ Op de website zijn alle voorwaarden en spelregels voor inzamelingsacties via dit platform terug te vinden.

Op de foto:
Willa Bakker van ’t Dierenduintje en Sabrine Kamperman van Weel Verzekeringen & Hypotheken. (Foto: Bos Media Services)

Opmerking van de redactie:
In een eerdere versie van dit artikel stond dat de motie van Lokaal Vitaal door de VVD werd gesteund, maar dat moest Forza! zijn. Dat is aangepast in de tekst.