Nieuwe expositie over archeologie bij Oud-Castricum

Castricum – Vanaf 7 mei is bij Oud-Castricum tijdens de open dagen een nieuwe tentoonstelling onder de naam ‘Goed Gevonden’ te bezichtigen. De tentoonstelling belicht de archeologische historie van Castricum en omstreken.

In de Castricumse en Bakkumse bodem, inclusief het duingebied, liggen resten van bewoning die teruggaan tot 200 voor Christus. Met vondsten van duimpotje tot gouden munt wordt het verhaal over de geschiedenis van de archeologie in ons dorp bijna aanraakbaar. Er worden verschillende archeologische gereedschappen getoond, bezoekers kunnen scherven determineren en er liggen kaarten en tekeningen. Op posters en in vitrines wordt een aantal opgravingen extra in het zonnetje gezet. Dankzij het gebruik van metaaldetectors is er speciale aandacht voor een grote hoeveelheid aan munten die hier is gevonden.

Daarnaast zijn doorlopend een PowerPointpresentatie en twee korte films te zien over opgravingen in de Oosterbuurt en het terrein van De Boogaert. Tot slot is voor deze gelegenheid is een kwartetspel ontwikkeld met de naam ‘Goed Gevonden’. Het is dus zeker de moeite waard om op zondag 7 mei een bezoekje te brengen aan De Duynkant aan de Geversweg 1b. U bent van harte welkom tussen 13.30 en 16.00 uur. De toegang voor donateurs is gratis en overige bezoekers betalen 1 euro entree. De expositie is tot en met 20 augustus op elke eerste en derde zondag van de maand te bezichtigen. Ook tijdens de Nationale Archeologiedagen (zondag 18 juni) is De Duynkant open van 10.00 tot 16.00 uur.

Op de foto:
Gevonden munt en duimpotje. (Foto: Oud-Castricum)