Nieuwe expositie in Gemaal 1879

Akersloot – In de expositieruimte bij Gemaal 1879 is vanaf zondag werk van Sjoerd Duin te zien. De Akersloter maakte in 2014 zijn eerste schilderijen, zelf spreekt hij van oefeningen in de techniek, vaak figuratief. Later kreeg de eigen invulling, onder andere mixed media, zijn voorkeur. Hij geniet van de buitenlucht, vrolijke kleuren en relaxed werken. Dat resulteerde in een groot kleurenpallet aan de muren van de expositieruimte. Zijn vader Han Duin completeert het geheel, hij toont enkele beelden.

Dit alles belooft een interessante tentoonstelling te worden en een goede reden om Gemaal 1879 te bezoeken. Dat bezoek kan vanaf zondag 1 augustus tussen 13.30 en 16.30 uur en vervolgens alle zondagen in augustus en september. Op zondag 1 augustus organiseert de Stichting Oer-IJ tevens een korte wandeling om 13.00 uur vanaf deze locatie. De route voert door de directe omgeving onder deskundige leiding. Op alle openingsdagen is op de zolderverdieping van het gemaal steeds een vrijwilliger van de Stichting Oer-IJ aanwezig die alles over de waterstaatkundige geschiedenis van het gebied in en om het IJ kan tonen en vertellen. Tot slot zal het gemaal steeds in werking worden gezet om de uitleg nader te verduidelijken.

Op de Open Monumentendagen (zaterdag 11 en zondag 12 september) en tijdens de Akersloter kunstroute (zaterdag 2 en zondag 3 oktober) zal het gemaal steeds vanaf 11.00 uur in de morgen geopend zijn. Verdere opening van het gemaal kan op afspraak, raadpleeg de website www.gemaal1879.nl voor nadere inlichtingen hierover. Het gemaal is te vinden op het adres Fielkerweg 4 (Klein Dorregeest) in Akersloot.

Op de foto:
Het schilderij ‘Laantje met stel onder paraplu’ van Sjoerd Duin. (Foto: aangeleverd)