Nieuwe directie voor kindcentrum Helmgras

Castricum – Na de zomervakantie is kindcentrum Helmgras gestart onder leiding van een nieuwe directie. Mirel Boerhoop (links op de foto) zal met het team van Helmgras verder bouwen aan talentvolle ontwikkeling voor alle kinderen. Dat doet zij samen met adjunct-directeur Lisette Blom (rechts op de foto).

Mirel Boerhoop: ,,Het voelt goed om eindelijk te kunnen starten met het team. Vanaf de meivakantie heb ik al kennisgemaakt met alle teamleden en ben ik betrokken geweest bij de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Met Lisette heb ik een goede klik. Zij is per 1 januari op Helmgras gestart als adjunct-directeur. Samen met het team werken we verder om talentontwikkeling bij onderwijs en opvang nog steviger op de kaart te zetten.’’

Afkomstig uit het voortgezet onderwijs pakt Mirel de uitdaging op bij kindcentrum Helmgras. Over deze overstap naar het basisonderwijs zegt ze: ,,De wereld om ons heen verandert in een razend tempo. Het onderwijs kan niet achterblijven en ontwikkelt mee. De basis wordt hier gelegd, in het primaire onderwijs en daar wil ik bij zijn! Er liggen zoveel kansen om nog meer aan te sluiten bij de behoefte van de kinderen, om hen klaar te stomen voor de grote wereld.’’ De nieuwe directieleden staan beide vierkant achter de belofte van Helmgras: talentvolle ontwikkeling voor alle kinderen.

Mirel: ,,Vanuit positiviteit en vertrouwen ontstaat een ontspannen sfeer waarin kinderen plezier hebben bij het leren. Zo leren kinderen gemakkelijker. Het is leuk om nog beter te worden in waar je al goed in bent. Dat zorgt voor een positieve mindset en geeft energie om aan de slag te gaan met zaken waar je moeite mee hebt.’’ Lisette valt haar bij: ,,Een kind is meer dan taal en rekenen.  Kinderen beschikken over veel verschillende talenten, die we op Helmgras zichtbaar maken. Ze leren vaardigheden voor de toekomst als samenwerken, out of te box denken, creatief zijn en doorzetten. Je kunt je talenten ontwikkelen op veel verschillende manieren en dat kan allemaal op Helmgras.’’ (Foto: aangeleverd)