Nieuwe cursus ‘Start to Run’ bij AV Castricum

Castricum – De cursus ‘Start to Run’ maakt van beginnende lopers in zeven weken een hardloper. Met deze cursus van de Atletiekunie leer je op een verantwoorde manier hardlopen. In de zevende week doen de deelnemers mee aan de Start to Finish-loop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen.

Het programma bestaat uit een wekelijkse training bij de club en daarnaast kan de deelnemer met een audiocoach een tweede training volgen. De deelnemers krijgen tijdens de cursus elke week een e-mail met daarin het huiswerkschema, informatie over hardlopen, motivatietips en vooral veel aanmoediging.

Begeleiding

De trainers Monique van Wijngaarden en Piet-Hein Twisk begeleiden en coachen de deelnemers aan dit programma. Zij doen dit al enkele jaren met veel plezier. Ze geven de Start to Run-deelnemers tips over onder andere loophouding en -techniek.

Tijdstip, locatie en kosten

De trainingen zijn op zaterdagochtend van 09.30 tot 10.45 uur bij de atletiekbaan van AV Castricum aan de Zeeweg 4. Je traint vanaf daar in de duinen, wat de trainingen afwisselend maakt. Deelnemers betalen 52,50 euro en ontvangen daarvoor een startpakket met de gids Runner’s World, een magazine met tips over beginnen met hardlopen en audiocoaching in de app.

Aanmelden

Op 9 september start een nieuwe groep Start to Run bij AV Castricum. Ervaringen van andere deelnemers zijn op www.avcastricum.nl/starttorun te lezen. Op die website staat ook een aanmeldlink. (Foto: aangeleverd)