Nieuwe clips van Peter Dekker op YouTube

Limmen – Singer-songwriter Peter Dekker zet al zo’n zes jaar zijn vaak zelfgeschreven en gezongen liedjes op YouTube. Die worden regelmatig bekeken, dus onlangs is de collectie uitgebreid en ook voor de komende periode kunnen liefhebbers het nodige verwachten.

Door Hans Boot

Peter Dekker uit Limmen was de vijftig al gepasseerd toen hij begon met het schrijven en componeren van liedjes. Hij vertelt daarover: ,,Omdat ik mijzelf wilde begeleiden heb ik in die tijd ook geleerd om gitaar te spelen. We vormden eerst een trio met Henk Kerssens en Letty Dekker. Henk Brandsma schreef de teksten. Op een gegeven moment is Dave van der Schaaf benaderd om piano te spelen en de groep heeft daarna nog een aantal jaren in diverse bezettingen opgetreden.’’

Vanaf 2017 zingt Peter in een min of meer vaste bezetting, te weten naast Dave van der Schaaf Henk Kerssens (accordeon), Cor Boot (drums), Sander Endel (bas), Roos Jansen (dwarsfluit en zang), Hans de Goede (trompet) en Dick van der Aar (bariton).

De liedjes van Peter, die soms doen denken aan het repertoire van Boudewijn de Groot, kregen een bijzonder vervolg: ,,We gingen de songs ook opnemen en vervolgens op YouTube en Spotify zetten. Van een aantal is een clip gemaakt. Daarvoor hebben we gekozen om wat meer bekendheid te krijgen. Nummers die vooral werden bekeken zijn ‘Samen op de fiets’, ‘Bloemendagen in ons dorpje Limmen’ en ‘De Duinen’. De meest recente clip is ‘Ga met me mee’, geschreven door Henk Brandsma. In totaal staan er veertien nummers op You Tube, waarvan zes als clip.’’

KiKa

Bij het samenstellen van clips komt heel wat kijken. ,,Eerst worden de opnames zowel binnen als buiten gemaakt. We werken ook met een drone, dus het weer moet dan goed zijn. De muziek staat dan al op band en vervolgens wordt er van de filmbeelden en de muziekopnames één geheel gemaakt, wat de nodige tijd kost’’, aldus Peter. Voor de toekomst heeft de enthousiaste muzikant nog genoeg plannen: ,,Binnenkort komt er een animatieclip uit met de titel ‘Kinderen horen niet ziek te zijn’ met illustraties van Alex Stuifbergen. Deze clip wordt gemaakt voor het goede doel, te weten de Stichting KiKa.’’ Peter voegt daaraan toe: ,,Er komen sowieso nieuwe clips, waaronder het feestnummer ‘Wees lief voor elkaar’.

Verder wil onze groep wat meer liveoptredens gaan doen, nadat we tijdens een recent optreden in De Oude Keuken veel succes hadden. Ik wil ook alvast melden dat we volgend jaar op uitnodiging van Limmen Cultureel een concert geven in Vredeburg.’’ Het is dus alleszins de moeite waard om een kijkje te nemen op You Tube onder de naam Peter Dekker. Voor meer inlichtingen kan men hem bellen via 06 51991501.

Op de foto:
Peter Dekker met zijn pianist Dave van der Schaaf, bekend van de Castricumse band The Frogs. (Foto: Hans Boot)