Nieuwe boeken voor het kinderzwerfboekstation

Castricum – Sinds 2017 beheert Speel-o-theek Castricum het enige en openbare kinderzwerfboekstation in de gemeente. Onlangs heeft het zwerfboekstation weer een stapel nieuwe kinderboeken van het Nationaal Fonds Kinderhulp gekregen.

Door Kinderzwerfboek wordt drie keer per jaar een stapel nieuwe kinderboeken gedoneerd. Ook boekhandel Laan steunt het kinderzwerfboekstation jaarlijks. Het idee achter een zwerfboek is dat je bij het zwerfboekstation gratis een boek uitzoekt, het lekker uitleest en het boek daarna ergens achterlaat waar een ander kind het boek vindt en ook weer kan gaan lezen. Zo kan het boek dus gaan zwerven. Omruilen bij het kinderzwerfboekstation kan natuurlijk ook.

Het hoeven natuurlijk niet allemaal nieuwe boeken te zijn die in de kast van het zwerfboekstation staan. Heb je nog kinderboeken waar je een ander kind mee wilt blij maken, kom ze dan in de speel-o-theek inleveren. Daar krijgen ze dan een speciale ‘kinderzwerfboeksticker’ en kunnen ze in de kast van het zwerfboekstation om ook te gaan zwerven. Natuurlijk zoek je dan ook weer een boek uit die kast en misschien leen je ook speelgoed in de speel-o-theek.

Het kinderzwerfboekstation is te vinden in Nieuw Geesterhage aan de Geesterduinweg 3 te Castricum, tussen het consultatiebureau en speel-o-theek Castricum in. Meer informatie is op www.speelotheekcastricum.nl en op www.kinderzwerfboek.nl te vinden. Kinderzwerfboek is onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp. (Foto: aangeleverd)