Nieuwe bewoners Phila Boschparck krijgen sleutel

Castricum – De aankomende bewoners van Phila Boschparck vierden vorige week, samen met hun begeleiders van Philadelphia, de sleuteloverdracht van hun nieuwe appartement. Op Phila Boschparck wordt binnenkort intensieve zorg geboden aan 27 ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.

Bep Heinsius, de oudste bewoonster van de huidige locatie aan de Asterstraat, nam de symbolische eerste sleutel in ontvangst. Samen met twee begeleiders kreeg ze die van Manon Teng, directeur bij Philadelphia. Na een feestelijk moment met koffie en gebak hebben alle bewoners hun eigen appartement bewonderd. Het pand aan de Asterstraat gaat sluiten en alle bewoners gaan over. Op dinsdag 16 januari verhuizen de eerste bewoners naar hun nieuwe appartement op landgoed Duin en Bosch. Een prachtige, rustige omgeving met veel groen en dicht bij de duinen.

Openingsfeest met de buurt in het voorjaar

Ingrid Verbeek, manager zorg en dienstverlening: ,,In het voorjaar wordt de locatie officieel geopend met een groot openingsfeest. Dan nodigen we ook de buurt uit, zodat we kennis kunnen maken met elkaar. En misschien ook wel wat voor elkaar kunnen betekenen. Als nieuwe medewerker of als vrijwilliger. Af en toe samen met elkaar wandelen over het mooie landgoed. Een kopje koffie doen bij de Oude Keuken van Parnassia of een bezoekje brengen aan de kinderboerderij. Het is allemaal te vinden op het landgoed. Samen met een fijn team van zorgmedewerkers zorgen we er dagelijks voor dat de bewoners een zo gewoon en fijn mogelijk leven hebben.’’ (Foto’s: aangeleverd)