Nieuw Westert opent deels haar deuren tijdens herbouw

Egmond – Na de verwoestende brand van 5 januari 2019 opent Nieuw Westert deels haar deuren op 1 juni om 12.00 uur. Het afgelopen jaar is er achter de schermen hard gewerkt om de heropening mogelijk te maken. De feestzaal, die bespaard is gebleven, heeft een flinke metamorfose ondergaan en is nu klaar om gebruikt te worden als restaurant.

Daarnaast is er ook weer een mooi stuk terras aangelegd, zodat er buiten ook gasten verwelkomd kunnen worden. En natuurlijk is het speelbos voor de kinderen ook opgeknapt en geopend! Door de kleinere setting is er ook gekozen om met een kleinere menukaart te draaien. Naast een vaste basis van gerechten zal de keukenbrigade iedere week een wisselend menu serveren. Ondertussen zijn de sloopwerkzaamheden bijna afgerond en kan er worden begonnen aan de herbouw van de boerderij.

Het aanzicht blijft gelijk en de karakteristieke voorgevel zal in het nieuwe ontwerp behouden blijven. Wel zal er meer gebruik gemaakt worden van glas, om het binnen wat lichter te maken. Daarnaast zullen de oude op- en afstapjes niet meer terugkomen, zodat het restaurant voor alle gasten goed toegankelijk zal zijn. Via de website en sociale media kan iedereen op de hoogte blijven van de vorderingen en anders is men altijd welkom om een kijkje te komen nemen. (Foto: aangeleverd)