Nieuw verschenen: Tuindichtjes

Castricum – De Castricumse natuurgids en fotografe Susanne van Reenen trekt je mee de wonderlijke wereld in die buiten op je wacht. Daar waar de vogeltjes fluiten en de vlinders van bloem naar bloem fladderen. Met haar beeld en dicht voert ze je mee door het Kennemerse bos en duin, naar de stranden van Texel, over het tuinpad van haar vader, naar de heuvels rond het Franse dorpje Romagne en altijd weer terug naar haar geliefde Bakkumse Zeerijdtsdijkje. Speciaal voor Oase der Muzen, een wederkerende expositie van verschillende kunstvormen in de Tuin van Kapitein Rommel schreef Susanne de bundel Tuindichtjes.

Suzanne liet zich de afgelopen lente en zomer inspireren door de tuin en het thema energie. Dat is het thema waar deze editie van de Oase der Muzen om zal draaien. De bundel is als een leidraad door de tuin waar fragmenten van het dichtwerk tijdens de expositie getoond worden op plekjes die haar inspireerden. Het blije verwonderen en vrijelijk mijmeren van Susanne over al wat groeit en bloeit, is aanstekelijk. Het moedigt aan om zelf nog eens een rondje door de tuin te gaan. De perfecte antidote tegen corona malaise. Naast de gedichten van Susanne is er tijdens de Oase der Muzen nog veel meer moois te zien van LandArtgroep Fenix en zullen er workshops als yoga worden aangeboden.

Susanne van Reenen. (Foto: aangeleverd)

Over Susanne

Susanne (1969) is gediplomeerd IVN-natuurgids. Ze woont met man en dochters in Castricum te midden van prachtig duin, bos en weidegebied, vlakbij zee. In het dagelijks leven houdt ze net als andere werkende ouders vele ballen hoog. Ballen die ze regelmatig welbewust laat vallen tussen de bloemetjes in het gras. Daar waar ze het liefste is: lekker buiten met de camera. In 2019 publiceerde Susanne haar eerste dicht‐ en beeldbundel Groendichtjes. Susanne is te volgen op www.facebook.com/susanne.vanreenen. (Foto: aangeleverd)