Nieuw strandseizoen geopend

Zondag werd, onder toeziend oog van tientallen badgasten, het strandseizoen officieel geopend. Wethouder Ron de Haan was daarbij aanwezig. 

Het startsein van het nieuwe strandseizoen stond in het teken van The Weeping Elephant, een vijf meter hoge olifant van kunstenares Jantien Mook. De olifant reisde van Brussel naar Gent en via Hamburg naar Bremen. De maakster wil bewustwording creëren met het beeld. Ron de Haan is blij met het kunstwerk, dat tot september op deze plek blijft staan. ,,Jantien laat ons met deze olifant stilstaan bij het leefmilieu en bij de risico’s als we grenzen overgaan, of onverschillig zijn. Per honderd meter strand liggen er gemiddeld 375 stukken afval. Als deze niet worden opgeruimd en in zee terechtkomen, vormt dat een gevaar voor het leven aan zee. Deze olifant zou eigenlijk naar Praag vertrekken, maar die reis werd afgebroken. En zo kwam deze kans, die we snel moesten pakken, om de olifant naar Castricum te halen.” 

Naast de presentatie van de Wheeping Elephant werd nieuw materieel van de Castricumse reddingsbrigade getoond. De strandlopers en de EHBO-vereniging lieten onder andere twee strandfietsen en een nieuwe waterscooter zien.