Nieuw Geesterhage en Toonbeeld gaan intensieve samenwerking aan

Castricum – De besturen van de stichtingen Nieuw Geesterhage en Toonbeeld Geesterhage hebben besloten om een intensieve samenwerking aan te gaan. Doel is het cultureel centrum Geesterhage verder uit te bouwen tot een bloeiende, laagdrempelige, centrale ontmoetingsplek voor cultuur, verenigingsleven, kunsteducatie, theater, en sociaal maatschappelijke activiteiten.

Per 1 september 2021 stellen de organisaties een gezamenlijke directeur/bestuurder aan die beide stichtingen zal gaan besturen en waarop toezicht zal worden gehouden door één Raad van Toezicht. Voorzitter Nieuw Geesterhage Ton Kenter: ,,Een samenwerking levert veel voordelen op voor de bedrijfsvoering voor beide stichtingen. Maar bovenal wordt hiermee de bestuurlijke continuïteit op de langere termijn gewaarborgd en daarmee ook het realiseren van ons maatschappelijke doel om ruimtes en faciliteiten te bieden aan sociale en culturele activiteiten. Of je nu bij ons met je vereniging muziek maakt, een voorstelling geeft of een bridgekaart legt.”

,,Door deze samenwerking creëren we een unieke kans om de positionering van Geesterhage op het terrein van cultuur en ontmoeting te versterken en ons aanbod van culturele en creatieve activiteiten en kunsteducatie te verbreden”, aldus Jan Postma, voorzitter Toonbeeld Geesterhage. Als directeur/bestuurder zal Anita Mooiweer worden benoemd. Zij heeft zich de afgelopen jaren binnen het bestuur van Nieuw Geesterhage onder meer ingezet voor het realiseren van de programmering en de positionering van het nieuwe theater in Geesterhage. Hierbij werkte ze ook al nauw samen met de huidige directeur Toonbeeld, Peter Brouwer, die de komende ongeveer twee jaar leiding blijft geven aan Toonbeeld in samenspraak met de directeur-bestuurder. Mooiweer start per 1 september.

De Raad van Toezicht zal bestaan uit twee leden van het huidige bestuur van Toonbeeld Geesterhage en twee leden van Stichting Nieuw Geesterhage, aangevuld met nieuwe leden. Jan Postma zal aantreden als voorzitter en Ton Kenter als vicevoorzitter. (Foto: aangeleverd)