Nieuw entreegebied voor bezoekerscentrum De Hoep

Castricum – Deze maand start PWN met de vernieuwing van het entreegebied voor bezoekerscentrum De Hoep. Er komt een groot plein met banken, bloemrijke begroeiing en ruimte voor het opvangen van regenwater. De nieuwe en ruime entree zal bezoekers een groen en warm welkom geven bij een bezoek aan De Hoep en het Noord-Hollands Duinreservaat.

PWN past ook de verkeerssituatie in het entreegebied aan. Hierdoor ontstaat een veilige inrichting waar auto’s te gast zijn. De parkeerplaats blijft grotendeels onveranderd en is tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar. Het vernieuwde plein wordt een mooi vertrekpunt voor een bezoek aan de duinen en De Hoep. Op informatieborden kun je van alles te weten komen over de omgeving, het duingebied en waarom de natuur ook belangrijk is voor drinkwater in Noord-Holland. Tussen het parkeerterrein en het plein voor De Hoep komt een zandwal, begroeid met typische duinplanten uit de omgeving. De nieuwe fietsenstalling komt naast de parkeerplaats. Op www.pwn.nl/nieuw-hoep-plein staat een schetsontwerp van het nieuwe plein.

Duurzaam

De herinrichting voert men zo duurzaam mogelijk uit door het toepassen van materialen die lang meegaan en het hergebruiken van materialen. Bijna alle werkzaamheden vinden elektrisch plaats zonder uitstoot van stikstof en CO2. Zo minimaliseert men overlast en de impact van de werkzaamheden op het gebied.

Bereikbaarheid

De parkeerplaats blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar, inclusief de ingangen naar de Zeeweg, bezoekerscentrum De Hoep, Johanna’s hof en het duingebied. De mindervalidenparkeerplaatsen voor de Johanna’s Hof komen wel ergens anders. Men verwacht de werkzaamheden medio april af te ronden.

Op de foto:
Het vlonderpad bij De Hoep. (Foto: aangeleverd)