Nieuw elan voor shantykoor Heeren Zeventien

Akersloot – Na ruim twintig jaar gaat shantykoor Heeren Zeventien een andere koers varen. Mede door de coronaperikelen is het koor in zwaar weer gekomen. Jarenlang verzorgden de leden optredens in diverse zorginstellingen, op kermissen, in winkelcentra en bij iedereen die hen wilde horen zingen. Nu gaat het koor ‘gemengd’ verder. Shantynummers zijn er zowel voor vrouwen als mannen en onder de bezielende leiding van de nieuwe dirigente Marianne Hoogenboom, die haar sporen al lang heeft verdiend tijdens haar loopbaan op het conservatorium en bij diverse koren, heeft het bestuur alle vertrouwen in een succesvolle toekomst.

Het koor doet dan ook een oproep naar zowel vrouwen als mannen die willen zingen. Ook zijn accordeonisten van harte welkom op de eerstvolgende repetitieavond, woensdag 25 januari om 20.00 uur in ‘t Kruispunt aan de Mozartlaan. Heeren Zeventien ontleent de naam aan de VOC-tijd. De Heeren uit zeventien gewesten waren de bestuurders van de VOC en veel van de oude shanty’s (werkliedjes) stammen ook uit die tijd.  Misschien past de naam van het koor niet meer zo goed bij de nieuwe koers die men vaart, er ligt dus een mooie uitdaging voor de leden en nieuwe leden (dames en heren) om een passende nieuwe naam te bedenken.

De bedenker van de beste naam die wordt gekozen wacht een leuke surprise. Wie graag zingt en de uitdaging wil aangaan, is van harte welkom om 20.00 uur op 25 januari. (Foto: aangeleverd)