NH Nieuws op bezoek bij Sint in Castricum

Sinterklaas was aangenaam verrast toe NH Nieuws hem belde met de vraag of men bij hem langs mocht komen voor een interview. Men wilde zijn kamer aan het Bakkerspleintje wel eens zien. Zo’n kans laat Sint natuurlijk niet lopen.

Door Henk de Reus

Aan mediabelangstelling had Sint tot nu toe geen gebrek. De landelijke en lokale t.v. had hij al gehaald, maar NH Nieuws stond nog op z’n bucketlist. Afgelopen woensdag zocht het team van NH Nieuws hem op. Vooraf hadden de Creatieve Wieven Loes en Manon de tabbert van Sinterklaas nog snel gestreken en z’n trots -z’n baard- in de krul gezet. Want, ook al ben je oud, je wilt toch wel een beetje voordelig in beeld komen.

Applaus
Terwijl de cameraman zich installeert rijden Amber (7) en Liv (6) op hun step de kamer van Sinterklaas binnen. Nadat ze het liedje ‘Piet ging uit fietsen..’ hebben gezongen vraagt Sint aan Piet of een step ook handig voor hem kan zijn omdat hij zijn paard ‘Ozosnel’ dan wat meer rust kan geven. Hij vraagt Piet de step uit te proberen. Deze draait hier zijn hand niet voor om en rijdt zelfs ’n rondje door de kamer terwijl hij één been gestrekt in de lucht houdt. Luid applaus volgt.

Zonder mediatraining
Roan (9) en z’n broertje Niels (6) mogen van Sinterklaas een keuze uit drie zegelringen maken. Sint vertelt hierna een verhaal dat aan de gekozen ring vast zit. Aan het eind vraagt de cameraman of hij de kinderen mag interviewen. Roan geeft de verslaggever, zonder enige mediatraining, met gemak antwoord op alle vragen.
Hierna wendt de verslaggever van NH Nieuws zich tot Sinterklaas. Deze grijpt onmiddellijk zijn kans om Castricum en zijn mooi ingerichte kamer op de provinciale kaart te zetten.