Nederland Leest in het teken van geschiedenis

Castricum – Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Dit jaar is het thema van Nederland Leest ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Tijdens Nederland Leest van 1 t/m 30 november worden interessante lezingen, workshops en bijeenkomsten georganiseerd over dit thema. Kom naar de bibliotheek en bezoek een activiteit of word lid en je krijgt het boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer cadeau. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig.

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek. Als je lid bent van de bibliotheek kun je het boek gratis ophalen bij jouw bibliotheek (op=op).

Word lid en ontvang een boek cadeau

Voor iedereen die nog geen lid is, heeft Bibliotheek Kennemerwaard een mooie aanbieding. Iedereen die in november een basis- of luxeabonnement afsluit, krijgt maar liefst drie maanden lidmaatschap cadeau en natuurlijk ook een exemplaar van ‘Het zwijgen van Maria Zachea’.

Activiteiten

Het thema geschiedenis is uitstekend geschikt om uitgebreid te behandelen in de bibliotheek. Er is een mooie collectie geschiedenisboeken en men organiseert workshops en lezingen rondom het thema. Kortom: de bibliotheek is het hart van de campagne. In verschillende bibliotheekvestigingen zijn leesclubs. Bezoekers kunnen in gesprek gaan over het geschenkboek dat tijdens Nederland Leest exclusief en gratis in de bibliotheek verkrijgbaar is.

Compleet overzicht en reserveren

Het complete overzicht van Nederland Leest met locaties, activiteiten, data, tijden en toegangsprijzen is op www.bknw.nl/nederlandleest te vinden. Reserveer activiteiten via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in één van de bibliotheekvestigingen.