Nederlaag met perspectief voor Castricumse Rugbyclub

Castricum – Nadat al eerder plaatsing in de play-offs voor het landskampioenschap was zeker gesteld, resteerde dit weekend nog de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft voor CAS RC tegen de huidige koploper Rotterdamse Rugby Club. De wedstrijd werd uiteindelijk met 19-38 verloren, maar mede dankzij een sterke tweede helft en een paar goed invallende debuutspelers gaat CAS RC na deze wedstrijd met een goed gevoel de play-offs in.

CAS RC begon niet scherp aan de wedstrijd. Na korte tijd scoorde Rotterdam na een paar verdedigingsfouten aan de zijde van CAS RC de eerste try. De conversie werd gemist, waardoor de stand 0-5 werd. Kort hierna volgde de tweede try door aanhoudend druk van Rotterdam, deze keer met conversie gevolgd door nog een try zonder conversie: 0-17. Hierna kwam CAS RC duidelijk beter in de wedstrijd. Het spel golfde meer op en neer en ook de defensie van CAS RC hield beter stand. Helaas viel toch kort voor halftime nog de vierde try voor Rotterdam, waardoor de halftime-score van 0-24 werd bereikt.

Tweede helft

In de tweede helft kantelde het spel. CAS RC kwam sterk uit de kleedkamers en slaagde erin telkens meer druk op Rotterdam te ontwikkelen. Rotterdam verdedigde aanvankelijk sterk, maar dit ging ten koste van veel overtredingen, waardoor uiteindelijk ook een van de spelers van Rotterdam met geel voor tien minuten uit het veld werd gestuurd. De druk van CAS RC werd uiteindelijk beloond door een eerste try van Lorenzo van Riet met conversie: 7-24. Inmiddels had CAS RC een aantal wissels toegepast van onder andere Conner Hillekamp en Niels Willems, die hiermee hun debuut maakten in het eerste team van CAS RC. Ook de wissels brachten nieuwe energie, waardoor CAS RC aansluitend ook de tweede try kon scoren via een fraaie pick-and-go van Mark Wokke met conversie: 14-24.

Door deze tweede try vroeg in de tweede helft leek het even of CAS RC de aansluiting nog ging halen, maar helaas maakte kort hierna Rotterdam een wat ongelukkige try, waardoor het 14-31 werd. Via nog een try van Rotterdam en een laatste try van Irirangi Kakarana Taniere voor CAS RC werd de eindstand van 19-38 bereikt. Ondanks het verlies haalt CAS RC met de gewonnen tweede helft en het sterke debuut van een aantal nieuwe jeugdspelers goede moed uit deze wedstrijd voor de play-offs voor het landskampioenschap, die meteen volgend weekend starten. (Foto: Theo Beentjes)