Natuurwandeling met muzikaal en sportief intermezzo

Castricum – Kom op zaterdag 8 juni een korte wandeling maken in de duinen van Castricum. Luister onderweg naar enkele natuurweetjes, geniet van een muzikaal optreden en doe mee aan een korte serie Qigong-oefeningen. Praat na afloop gezellig na met een kop koffie of thee en een stukje taart.

Deze wandeling wordt georganiseerd door Gezond Natuurwandelen Castricum. Vanaf bezoekerscentrum De Hoep wandelt de groep in een rustig tempo een route van 3,5 kilometer door de duinen. Men onderbreekt de wandeling om naar een kort optreden van de Castricumse zanggroep Kamilliedjes te luisteren; drie dames die driestemmige luisterliedjes zingen.

Maak kennis met Qigong

Ook is er een stop om een aantal eenvoudige Qigong-oefeningen te doen. Dit zijn energetische Chinese oefeningen, bekend van wat de Chinezen in de parken beoefenen. Het zijn staande, langzame bewegingen die vloeiend op het ritme van de ademhaling worden uitgevoerd. Het hartritme wordt daardoor rustiger en de ademhaling verdiept zich. Het lichaam wordt gelijkmatig warm. Dat zorgt ervoor dat spieren en gewrichten soepeler aanvoelen. Het is niet moeilijk, iedereen kan het. De wandeling eindigt bij Johanna’s Hof, waar de deelnemers ter afsluiting gezellig gezamenlijk een kop koffie of thee drinken en een stukje taart eten.

Zanggroep Kamilliedjes (Foto: Stichting Gezond Natuurwandelen)

Wandel vaker mee op zondag

De Gezond Natuurwandelgroep Castricum wandelt elke zondag om 10.30 uur vanaf bezoekerscentrum De Hoep. Deze wandelingen van een uur tot maximaal anderhalf uur worden geleid door begeleiders die steeds weer een andere route uitstippelen. Onderweg vertellen ze enkele interessante en leuke weetjes over de natuur. Als u het leuk vindt kunt u dus vaker meelopen met deze groep. Dat kan zonder vooraf aan te melden en is altijd gratis. De wandelingen eindigen altijd bij Johanna’s Hof, waar veel deelnemers met elkaar dan een kopje koffie kunnen drinken. De groep zoekt meer begeleiders die routes willen uitstippelen en wandelingen willen begeleiden.

Stichting Gezond Natuurwandelen

Stichting Gezond Natuurwandelen Nederland organiseert op veel groene locaties in het land aantrekkelijke en laagdrempelige wandelingen en wil mensen zo de kans geven samen in beweging te komen.

Wandelt u mee op 8 juni?

Wandel mee op 8 juni. De wandeling start om 10.00 uur bij bezoekerscentrum De Hoep (Johannisweg 2, Castricum) en eindigt rond 12.30 uur bij Johanna’s Hof. Deelname is gratis. Aanmelden vooraf is niet verplicht maar wel prettig voor de organisatie en kan via: groengenieter@gmail.com.