Natuurlijke tuinen in Castricum: doe mee aan de uitdaging!

Castricum heeft prachtige tuinen! Heeft u een toffe groen tuin? Vind u het leuk om daar wat over te vertellen? Meld het ons! Kent u mensen met zo’n groene tuin? Tip ons! Dan maken we een praatje en een plaatje voor de krant.

Groene tuinen zorgen ervoor dat regenwater makkelijker de bodem inzakt, leveren schaduw en vergroten de biodiversiteit. Hoekjes voor overwinterende egels en water kunnen nuttig zijn. Kleine simpele ingrepen kunnen ervoor zorgen dat je tuin natuurlijker wordt. Alle inspirerende ideetjes zijn welkom! Om het spannend te houden maken we er een wedstijdje van. Twee Castricummers met kennis en ervaring van tuinen vormen de jury. Ze kijken mee en geven suggesties.

De jury

Bärbel Böhling, landschapsontwerper met een groot hart voor natuur en ecologie. Ze werkt al meer dan twintig jaar aan de inrichting van de openbare ruimte voor diverse overheden. Sinds 2010 woont ze In Castricum met haar man Mathieu Lute en de kinderen Jasper en Frieda. Ze is actief in de lokale politiek als Raadslid voor de Vrije Lijst. Op haar initiatief wordt er sinds afgelopen jaar natuur inclusief gebouwd in Castricum. (Foto: aangeleverd)

Wiek de Keijser, was werkzaam als zelfstandig stadstuinder in Amsterdam Oost. Daar startte hij in samenwerking met de gemeente en buurtbewoners, een aantal natuurlijke buurttuinen. Hij verzorgt nu lessen bij de schooltuinen in Amsterdam West. Hij woont sinds midden 2017 in Castricum met partner Pauline en de kinderen Loek van 8 en Daan van 5. (Foto: aangeleverd)

De jury kijkt vooral naar inspirerende natuurtuinen en suggesties. Ze gaan in gesprek over ervaringen, voor- en nadelen van de tuin en geven tips. Stuur een berichtje naar redactie@castricummer.nl. We komen dan bij u langs voor een plaatje en een praatje.