Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Ga tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheken van Kennemerwaard. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het voorlezen gepromoot aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Voorlezen in de bibliotheken
Er wordt gelezen uit het prentenboek van het jaar Een huis voor Harry van Leo Timmers. De toegang is gratis. Op woensdag 23 januari om 10.00 uur wordt er voorgelezen in de bibliotheek in Castricum en op woensdag 30 januari om 15.15 uur in de bibliotheek in Akersloot.
 
Voorlezen met gebaren
Christianne Osinga, docent babygebaren van Vrolijke Baby, leest voor uit Een huis voor Harry, ondersteund met babygebaren. Ze doet dit samen met wethouder Ron de Haan. Vooraf worden er eerst een aantal gebaren voorgedaan en na het voorlezen kan je spelenderwijs de babygebaren oefenen. Doe mee op woensdag 23 januari om 10.00 uur in de bibliotheek in Castricum.
 
Muziek op Schoot

Samen met (klein-)kind kan men genieten van een workshop muziek rondom het prachtige boekje Een huis voor Harry. Al zingend en dansend gaat men op reis door het verhaal! Er wordt gebruik gemaakt van allerlei instrumenten, materialen, mooie muziek en veel zang en dans. De workshop staat onder leiding van muziekdocenten Sharon Cijs en Danielle de Ruijter en is speciaal bestemd voor kinderen van 2 tot 6 jaar samen met hun (groot-) ouders/verzorgers. Meezingen en dansen? Dat kan op zaterdag 26 januari om 11.00 uur in de Bibliotheek in Castricum. De toegang is € 2,50 per persoon (volwassenen betalen ook een kaartje).
 
Voorstelling Theater Poppekus
Theater Poppekus brengt de tekeningen uit het prentenboek De kale boom van Tamara Bos en Barbara de Wolf tot leven. De kinderen mogen hierbij helpen. Deze gezellige, interactieve voorstelling is op woensdag 23 januari om 14.00 uur in de bibliotheek in Limmen. Voor kinderen 3 tot 6 jaar.
 
Ballonnenfeest
Samen met Clown Niekie van de Clown en de Koffer kan men de mooiste dingen van ballonnen maken. De figuren uit het boek Een huis voor Harry worden gemaakt. Niet alleen luisteren maar vooral zelf doen! Een echte ballonworkshop voor iedereen van klein tot groot met vele ballonnen in allerlei kleuren, maten en vormen. Na afloop gaat iedereen met een mooie ballonfiguur naar huis. Clown Niekie bezoekt de bibliotheek in Akersloot op woensdag 30 januari om 15.45 uur.
 
Voorstelling Waar is mijn huis?
Een vrolijke peutervoorstelling vol liedjes en interactie waarbij de poppen uit een reuzegroot boek komen. Deze voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk is geïnspireerd op het boek Een huis voor Harry. Deze vrolijke voorstelling is te bezoeken op zaterdag 2 februari in de bibliotheek in Castricum om 14.30 uur. De toegang is € 2,50 (volwassenen betalen ook een kaartje).
Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud gratis lid worden van Bibliotheek Kennemerwaard. Men betaalt geen inschrijfkosten. Ook krijgt ieder kind het vingerpoppetje Harry zolang de voorraad strekt.
 
Reserveren
Om teleurstelling te voorkomen wordt aangeraden om activiteiten van tevoren te reserveren. Dit kan via de activiteitenagenda op de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Bij reserveren bij de klantenservice in de bibliotheek is betaling alleen mogelijk per pin. In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht. Voorlezen elke dag een feest!