Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Castricum – Van 24 januari tot en met 3 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. In de bibliotheek staat dan alles in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen stimuleren bibliotheken het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers. Tijdens de feestelijke dagen wordt er voorgelezen uit het prentenboek van het jaar: Help! Een verrassing! van Miriam Bos. In de bibliotheek in Castricum komt op woensdag 24 januari om 10.00 uur wethouder Valentijn Brouwer voorlezen. Aansluitend brengt Fleur tijdens een interactieve workshop het verhaal uit het bekroonde prentenboek tot leven. Deze workshop duurt een uur en is voor kinderen van 1 tot 4 jaar.

Geit is jarig

Geert Van Diepen zingt en vertelt op zaterdag 27 januari van 14.30 tot 15.00 uur het verhaal ‘Geit is jarig’ in een mooi minidecor (leeftijd vanaf 3 jaar). Kijk op www.bknw.nl/doen voor het overzicht van alle activiteiten en de mogelijkheden om je aan te melden met je kind. In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht.

Op de foto:
Geert Van Diepen zingt en vertelt het verhaal ‘Geit is jarig’. (Foto: aangeleverd)