Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Castricum/Akersloot/Limmen – Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen tot en met 4 februari naar de bibliotheken van Castricum, Akersloot en Limmen. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens de Nationale Voorleesdagen stimuleren bibliotheken het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Speurtocht

Wat is de bibliotheek vies! Overal hangen chocoladevlekken van het vieze feestje van Maximiliaan Modderman in de bieb. Kinderen speuren door de vlekken heen om te zien wie er achter zit en proberen ze allemaal te vinden. Tot en met 4 februari tijdens openingstijden in alle drie de vestigingen.

Knutselen

Maximiliaan Modderman viert een feestje en daar horen slingers bij! Help mee de bibliotheek te versieren. Alles staat klaar in de bibliotheek. Tot en met 4 februari tijdens openingstijden in alle drie de vestigingen.

Actie voor nieuwe jeugdleden (0-6 jaar)

Kinderen tot 18 jaar worden gratis lid van de bibliotheek. Schrijf jouw kind (0-6 jaar) in tijdens de Nationale Voorleesdagen en ontvang het poppetje van ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ (zolang de voorraad strekt). Ben je zelf nog geen lid en wil je zo nu en dan ook eens een leuk of juist leerzaam boek meenemen? Je bent al lid voor maar 5 euro per maand! Hiermee heb je ook toegang tot e-books en luisterboeken.

Flyer

In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht. Voorlezen elke dag een feest! (Foto: aangeleverd)