Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Castricum – Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat bij Bibliotheek Kennemerwaard alles in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier. Tijdens de Nationale Voorleesdagen promoot men het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Aanstaande woensdag is de feestelijke opening van de Nationale Voorleesdagen in de Nollenzaal van cultureel centrum Geesterhage. Wethouder Ron de Haan verzorgt de opening en leest voor. Na het voorlezen gaat het festival verder met diverse workshops. Kom jij ook? Je kunt meedoen om 10.00 uur of om 10.45 uur. De entreeprijs bedraagt 2,50 euro per kind. Het evenement is bedoeld voor kinderen van 1 tot 4 jaar. Bibliotheek Kennemerwaard organiseert dit festival in samenwerking met de speelotheek, Toonbeeld yoga en Marjon van Geesterhage.

Speurtocht

Tot en met 5 februari kunnen kinderen in alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard deelnemen aan een speurtocht. Het is de bedoeling dat ze kleine, vrolijke monsters gaan vangen. Ze hangen onder meer aan kasten, ramen en computers, maar ze zitten zelfs tussen de boeken. Meedoen is gratis.

Gratis lid worden

Vanaf dit jaar kunnen alle kinderen gratis lid worden van de bibliotheek, zonder dat er inschrijfkosten van toepassing zijn. Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden, krijgen bovendien een monsterknuffeltje cadeau. Zolang de voorraad strekt geldt dit overigens ook voor de kinderen die de activiteiten in het kader van de Nationale Voorleesdagen bezoeken.

Reserveren

Vanwege de geldende coronamaatregelen is het noodzakelijk om van tevoren via www.bknw.nl/agenda te reserveren. Reserveer je bij de klantenservice in de bibliotheek, dan is betaling alleen mogelijk per pin. In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht. Dit is ook op www.bknw.nl te vinden. (Afbeelding: aangeleverd)