Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Castricum – Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 22 januari tot en met 1 februari, naar de bibliotheek. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen gepromoot; zo worden kleintjes grote lezers.

Voorlezen in de bibliotheken

Er wordt gelezen uit het prentenboek van het jaar ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horáček. De toegang is gratis. Op woensdag 22 januari om 10.00 uur wordt er voorgelezen in de bibliotheek in Castricum door wethouder Ron de Haan en daarna wordt er gedanst met Miranda Molhoek. In Limmen wordt er op woensdag 22 januari om 15.15 uur voorgelezen en in Akersloot woensdag 29 januari om 15.15 uur.

Voorstelling Snaterwater door Poppentheater Belletje Sterk

Een vrolijke peutervoorstelling vol liedjes en interactie waarbij de poppen uit een reuzegroot boek komen. Deze voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk is geïnspireerd op het boek Moppereend. Deze voorstelling is te bezoeken op zaterdag 1 februari in de bibliotheek in Castricum om 14.30 uur. De toegang is € 2,50 (volwassenen betalen ook een kaartje).

Reserveren voor activiteiten

Reserveren kan via de activiteitenagenda op de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Op deze website staat ook het complete activiteitenoverzicht.

(Foto: aangeleverd)