Najaarsconcert Excelsior Limmen

Limmen – Op zondag 5 november verzorgen Harmonie Excelsior Limmen en Fanfareorkest Lamoraal van Egmont samen het najaarsconcert in de Corneliuskerk aan de Dusseldorperweg 74. Het Fanfareorkest staat onder leiding van Michael de Graaf en heeft een uitgebreid programma. Zo zullen zij onder andere ‘Everest’ spelen van Jacob de Haan; een mars gecomponeerd als eerbetoon aan de voortreffelijke keuken, het magnifieke uitzicht op de skyline en de bijzonder aangename sfeer in restaurant ‘Everest’ op de veertigste verdieping van een wolkenkrabber in Chicago.

Iets geheel anders is het muziekstuk ‘Air Poétique’ van Ted Huggens. Onder de indruk gekomen van het schitterende spel van de Duitse hoornist Matthias Berg, schreef de componist deze poëtische en fantasierijke melodie die sindsdien op het repertoire staat van vele hoornisten in de wereld. De solo wordt gespeeld door Joyce Druiven. Tenslotte kunnen wij nog het stuk ‘Hymn for Diana’ van Joseph Turrin noemen. De rest van het repertoire hoort u tijdens het concert.

Excelsior Limmen

Waar Lamoraal in 1933 als fanfareorkest verder ging, is Excelsior Limmen (foto) altijd een harmonieorkest gebleven. In 2025 zal Excelsior dan ook haar 100-jarig bestaan als zodanig vieren. Een feestelijk jaar waarover men nu al brainstormt en waarover u zeker de komende tijd meer zal horen. Harmonie Excelsior heeft Ruud Pletting voor het orkest staan en hij zal tijdens het concert op 5 november een gevarieerd programma dirigeren.

Daarbij gaat het repertoire van het meeslepende ‘Sara’s Soul’ van Harry Mertens naar de Latijns-Amerikaanse opzwepende ritmes van ‘El Camino Real’ van Alfred Reed: de schitterende partituur bevat heel wat maatwisselingen, typische Spaanse ritmes en veel contrasten wat de klankkleuren betreft. Maar ook het Spook van de Opera zal de Corneliuskerk bezoeken; de oorspronkelijk door Andrew Lloyd Webber geschreven musical zal te horen zijn in deze compilatie van de bekendste liederen. Aanvang is 15.00 uur, de toegang is gratis! (Foto: aangeleverd)