Nagluren bij duurzame buren

Regio – Eind juni bracht de groene reporter een bezoek aan zes unieke woningen in de regio Alkmaar. Comfortabel met de benen op tafel konden inwoners via hun beeldscherm meekijken naar online rondleidingen door energiezuinige en duurzame woningen. De rondleidingen en livestreams zijn nu terug te zien.

Van een oud arbeidershuisje met groen dak tot een nieuwbouwwoning met regenwateropslag. De groene reporter Raoul Santibañez leidde kijkers een week lang elke dag rond door een woning in de regio, die door de bewoners duurzamer was gemaakt. Zij vertelden er enthousiast over. In de livestream stelden kijkers hun vragen aan de bewoners en een onafhankelijk energieadviseur. Inspirerende sessies vol informatie, tips en motivaties zijn het resultaat. Veel inwoners uit de regio gluurden mee bij dit initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk. Voor inwoners die de rondleidingen gemist hebben en alsnog ideeën willen opdoen voor het energiezuinig en comfortabel maken van de eigen woning, is ‘nagluren’ via www.duurzaambouwloket.nl/gluren-alkmaar nu mogelijk.

Gratis onafhankelijk advies

Inwoners die geïnspireerd zijn geraakt en willen weten hoe zij hun woning kunnen verduurzamen, zijn bij het Duurzaam Bouwloket aan het goede adres. Bij dit onafhankelijke energieloket kunnen inwoners terecht met al hun vragen over de juiste stappen, duurzame maatregelen en subsidies. Voor inwoners uit Bergen, Castricum en Heiloo zijn er gratis maatwerk adviesgesprekken beschikbaar gesteld door de gemeenten. Het telefonische adviesgesprek duurt circa dertig minuten. Na afloop ontvang de inwoner een stappenplan op maat. Aanmelden of meer informatie? Neem contact op door te bellen (072 7433956) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl).

Op de foto:
Groene reporter Raoul Santibañez in gesprek met bewoners van een huis met een sedum dak. (Foto: aangeleverd)