Nachtelijke vechtpartijen in Castricum en Limmen

Castricum/Limmen – In de nacht van zaterdag op zondag was zowel in Castricum als in Limmen sprake van een vechtpartij. Op de Dampegheestlaan in Limmen gebeurde dat rond 01.30 uur. Toezichthoudende politieagenten werden gewaarschuwd en zagen een 34-jarige man uit Limmen met bebloed gezicht in de bosjes liggen. Zijn partner verklaarde dat een groepje jongens een opmerking naar haar gemaakt had. Toen haar man daarop reageerde, doken zo’n zes jongens op hem en deelden klappen uit.

Toen de politie op aangeven van een omstander de jongens even later op de Achterweg aantrof, bleek onder hen een 28-jarige man uit Castricum te zijn met een bloedneus. Vervolgens ontstond wederom een vechtpartij waarbij over en weer rake klappen werden gegeven. Door tussenkomst van de agenten werden de vechtersbazen uit elkaar gehaald. Ze overwegen nog of ze aangifte gaan doen.

Rond 02.20 uur werd gevochten in de Dorpsstraat in Castricum. Een 35-man verkeerde onder invloed van alcohol en wilde met iedereen vechten. Toen hij uithaalde naar een beveiliger ontstond een gevecht. Bij zijn aanhouding door de politie verzette hij zich hevig. Een omstander begon zich ermee te bemoeien en duwde één van de aanwezige politieagenten zo hard dat zij omviel. Ook deze man, een 32-jarige Castricummer, werd aangehouden en verzette zich hevig.

Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. De horecabeveiliger wilde geen aangifte van mishandeling doen. Tegen de 35-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde, tevens kon hij geen identiteitsbewijs tonen. Tegen de andere man is door de politieagent aangifte van mishandeling gedaan. (Foto: Bos Media Services)