Nachtelijke opnamesessie in Tuin van Kapitein Rommel voor muziekproject 3×3=9

Castricum – Afgelopen donderdag klonk midden in de nacht muziek in de Tuin van Kapitein Rommel. Edouard van de Velde en Milou Mignon zongen er samen het stuk ‘The sound of silence’ van Simon & Garfunkel, maar dan in het Frans. Het bijzondere optreden vormde de laatste editie van het muzikale project 3×3=9, een serie van drie bijzondere concerten op stille plekken.

Een ode aan het lied, gebracht door zangeres Milou Mignon en drie door haar geselecteerde gasten. De eerste sessie vond plaats in de dorpskerk van Akersloot. Daar sprak en zong ze met muzikant Daan Krakers. Normaal gesproken speelt hij met zijn band 30-50 keer in de zomer. In het interview vertelt hij hoe hij omgaat met deze periode van stilte. Daarna volgde een Annie MG Schmidt-punk op het eiland De Woude. Hiervoor nodigde Milou muzikante/kunstenares Meis Vranken en haar band Yodel Queen uit.

Afgelopen donderdag was het de beurt aan chansonnier Edouard van de Velde. Hij vertelt over zijn ontslag als medewerker van een fabriek in Frankrijk en hoe een viersnarige gitaar van de vlooienmarkt zijn leven een andere richting opstuurde. Op donderdag 23 juli gaat de video van deze ontmoeting om 19.30 uur op YouTube in première. Een zoekopdracht met de trefwoorden ‘Milou Mignon’ en ‘3×3=9’ levert het gewenste resultaat op. Of kijk op www.miloumignon.com voor meer informatie. (Foto: Ruben van Zaanen / Lourens Lente)