Nachtelijke afsluiting Provincialeweg (N203) tussen Castricum en Uitgeest

Castricum – In de nacht van 19 op 20 september werkt de provincie Noord-Holland aan de Provincialeweg (N203) tussen Castricum en Uitgeest. Er wordt een inhaalverbod ingesteld en de middengeleider in Uitgeest richting Castricum wordt verlengd. Dit zijn kortetermijnmaatregelen die de provincie en de gemeenten Uitgeest en Castricum nemen om de verkeersveiligheid op en langs de N203 te verbeteren.

De Provincialeweg (N203) is afgesloten van 19 september 20.00 uur tot 20 september 05.00 uur. Er is dan geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Castricum en Uitgeest. Het verkeer wordt met borden omgeleid via de Geesterweg en Uitgeesterweg. De nacht van 20 op 21 september is gereserveerd als reservenacht voor als de werkzaamheden niet in een nacht klaar zijn.

Werkzaamheden

Op het weggedeelte wordt een inhaalverbod voor alle gemotoriseerde voertuigen ingesteld.  Landbouwvoertuigen mogen dan niet meer worden ingehaald. Het hiervoor benodigde verkeersbesluit is deze week vastgesteld. De markering en bebording van de weg worden volgens het besluit aangepast. Verder wordt bij het Shell-tankstation in Uitgeest de middengeleider richting Castricum met vijftien meter verlengd. Op het fietspad wordt langs de randen een markering aangebracht. Aan het einde van dit jaar komt in de berm tussen het fietspad en de rijweg een haag. Meer informatie over deze planning volgt later. Voor die werkzaamheden wordt te zijner tijd een barrier op de rand van het asfalt gezet. Verkeer kan dan over de Provincialeweg (N203) blijven rijden.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en bewoners contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 0200 600 (gratis) of via servicepunt@noord-holland.nl. Of volg de werkzaamheden via de regionale Facebookpagina Alkmaar en omstreken.