Nacht van het Dagboek

Laatste culturele avond in De Bakkerij

Castricum – Zaterdag 7 maart is ‘de Nacht van het Dagboek’; een avond vol prachtige taal en muziek.

Het idee voor de Nacht van het Dagboek ontstond na een vergelijkbare avond in 2018 met sprookjes van Bomans. Aleid: “We zijn een vrolijk groepje creatieve muzikanten. Veel ideeën, weinig tijd. Nacht van het Dagboek klonk wel mooi. We wisten zelf nog niet wat het was.” Jeltje: “Een mini-festival?” Chris: “Eigen dagboeken opduikelen?” Maarten: “Uiteindelijk iets wat vrij simpel uitvoerbaar is.”

De nacht

In november stond de Nacht van het Dagboek al op het podium in De Bakkerij. Sander: “Dagboekfragmenten van verschillende bekende schrijvers vormen samen met de liedjes een nieuw verhaal. We nemen het publiek mee: van emoties overdag door de donkerte van de nacht naar een nieuwe morgen.” Aleid: “En met een paar nieuwe fragmenten past de sfeer bij de lengende dagen.”

Spontaan

Spontaan ontstond een voorprogramma: een sneak preview van ‘Aangespoeld’, de nieuwe verhalenbundel van het schrijverscollectief ‘500 Magazine aan zee’.

Nieuwe plannen?

Ideeën genoeg: een Ode aan de Aarde, toeren met een busje muzikanten of een project met brieven. Aleid: “Wat dacht je van de BrievenBus? Geen idee. Misschien zomaar net zo mooi als de Nacht van het Dagboek.”

Zaterdag 7 maart, De Bakkerij, Dorpsstraat 30, Castricum. Aanvang: 20.30 uur. Sneak preview: 20.00 uur. Entree: € 2,-.  Reserveren via: vriendenvandebakkerij.nl

(Foto: podiumkunstenaars: v.l.n.r. Maarten Nijman, Chris Groot, Aleid Bos, Sander Steggink, Jeltje Feenstra en Wouter van Weers – foto aangeleverd)