Mysterie in Noordhollands Duinreservaat

Bij uitgeverij E-Pulp Publishers is het debuut van Anne van Doorn verschenen. In de mysterieroman ‘De ouders keerden niet terug’ wordt hoofdpersoon Lowina de Jong geconfronteerd met een oude, onopgeloste zaak. In januari 2006 verdwenen de ouders van Ezzet (7) tijdens een wandeling in het Noordhollands Duinreservaat. De vader werd daar later dood gevonden. Ezzet zelf werd uit Heiloo ontvoerd. Tien jaar later buigt een particulier recherchebureau zich over de zaak.

‘De ouders keerden niet terug’ is een roman die doet denken aan de raadselachtige zaken van Sherlock Holmes, met een luchtige twist à la Agatha Christie en een tragische ondertoon à la Arnaldur Indridason. In de loop van het zeer lastige onderzoek ontdekt Lowina, samen met haar werkgever Robbie Corbijn, de trieste levensgeschiedenis van de ouders van Ezzet. Het Irakese gezin ontvluchtte Irak ten tijde van dictator Saddam Hoessein. Maar waarom overkwam hen zoveel ellende ná de val van het regime? En wie zitten erachter? En waar zijn Ezzet en zijn moeder?

Ondanks het internationale decor is het een bekende omgeving die Anne van Doorn beschrijft. ,,Niet alleen het Noordhollands Duinreservaat speelt een rol in ‘De ouders keerden niet terug’,” vertelt Anne, ,,maar ook het station in Castricum en andere locaties in de nabije omgeving. Al pas ik de werkelijkheid soms wel wat aan.” Het debuut van Anne van Doorn is het eerste deel in een serie over recherchebureau Research & Discover van Robbie Corbijn. Research & Discover is gespecialiseerd in cold cases. Corbijn bijt zich graag vast in zaken die de politie niet wist op te lossen. Hij neemt de 27-jarige Lowina de Jong in dienst als leerling-detective. Lowina ontdekt daarna dat haar werkgever misschien wel een even groot mysterie is als de zaken die hij onderzoekt.

Het boek is verkrijgbaar bij kantoorboekhandel Laan in Castricum en bij de Bruna en de Schrijverij in Heiloo. De auteur raadt mensen aan het boek bij deze winkels te kopen, ook al heeft uitgeverij E-Pulp Publishers een eigen webwinkel. ,,Het is belangrijk deze boekhandels in ere te houden. Winkels zijn goed voor de werkgelegenheid en de leefbaarheid van elk dorp!”