Muzikale audiotour: ‘Onder de Sterren’

Castricum – ‘Onder de Sterren’ is een muzikale audiotour die van 23 september tot 31 oktober te beleven is in Castricum. Het is een reis langs verborgen plekken, magische tuinen en knusse koffiestops. Denk aan de oase van rust bij de Tuin van Kapitein Rommel, het terras van de Oude Keuken of Grafisch atelier Sopit. Op je tocht hoor je grappige of merkwaardige verhalen en liedjes. Bij veel sterren is ook andere culturele reuring zoals de expositie ‘Moment’ van Marieke Warmelink bij Bakkums Genoegen.

‘Onder de Sterren’ is een vernieuwend concept voor jong en oud. Zangeres en multimaker Milou Mignon en de kunstenaars Marina Pronk en Sabrina Tacci hebben het onder de vleugels van Stichting Kist ontwikkeld. Midden in coronatijd kwamen de drie cultuurmakers bij elkaar. Ze bedachten en ontwikkelden een hartverwarmend cadeautje voor iedereen die daarvoor open staat.

Vergeet je oortjes of koptelefoon niet

De audioroute bestaat uit acht Sterren gemaakt door kunstenaarscollectief CAKtwo en Marina Pronk. In het hart van elke ster staat een QR-code die leidt naar muziek van Milou Mignon en teksten van telkens een andere woordkunstenaar. Onder andere de Castricumse dichter Thomas Möhlmann en schrijfster Margot de Zeeuw komen aan het woord, maar ook Arthur Lava is postuum te horen. Iedere ster heeft zijn eigen formule, zijn eigen uiterlijk, zijn eigen woorden, zijn eigen lied. Soms bizar, soms ontroerend, spannend, hip of gewoon gek. Je komt terecht in een wereld waarin de mens niets groter is dan de mieren en niets kleiner dan het sterrenvolk.

Plattegrond

‘Onder de Sterren’ is een reizend project dat na Castricum onder meer Alkmaar aandoet. De plattegrond is verkrijgbaar op al de locaties en op www.onderdesterren.com/plattegrond te vinden. Dit project is mede mogelijk gemaakt door gemeente Castricum. (Foto’s: aangeleverd)