Muziek bij peuter-opvang de Windmolen

De peuters van peuteropvang de Windmolen in Uitgeest werden vorige week verrast met de muziekworkshops van Alice Ploeg. Nieuwsgierig kwamen zij in de kring zitten en hielpen mee om beer Pluisje in bed te leggen met liedjes en het liefdevol toedekken van het beertje.

Daarna werd er gezongen, gedanst en muziek gemaakt. Sommige kinderen bleven op een afstandje kijken maar de meesten lieten zich verleiden om mee te doen met het afwisselende programma dat Alice aanbiedt. De peuters stonden als bomen in het bos en lieten hun takken waaien in de wind, zij bliezen de blaadjes weg en lieten ze dwarrelen in de wind. Ook werden er kastanjes verzameld en in mandjes gedaan.

Als klap op de vuurpijl mocht er getrommeld worden. Hard, maar ook heel zacht. De peuters deden erg hun best en luisterden goed naar de opdrachten. Er werd gedanst met belletjes en sambaballen.

Tot slot hebben ze beer Pluisje weer uit bed gehaald en dag gezegd. Het was een heel geslaagde activiteit en een goede kennismaking met het beleven en maken van muziek voor de peuters.