Muttathara na upgrade klaar voor de herstart

Castricum – Nog zo’n mooie ontwikkeling na alle belemmeringen rondom de coronaregels. Kringloopwinkel Muttathara is weer open onder wat beperkende regels, maar je kunt weer naar hartenlust snuffelen tussen de kunst, elektronica, kleding, meubels en nog veel meer. De winkel heeft tijdens de gedwongen sluiting een geweldige metamorfose ondergaan en is overzichtelijker en ruim van opzet met ook aandacht voor kleur en gezelligheid. Maar liefst zes vrijwilligers hebben zich tijdens de gedwongen sluiting uitgeleefd op de inrichting van de winkel en dat is zeker geslaagd te noemen.

Door Aart Tóth

Vele nieuwe rekken en stellingen om de schilderijen, kleding, audioapparatuur en computers overzichtelijk te laten zien. Er is zelfs een stelling met alleen kinderspeelgoed en spellen. Alleen maar knappe kleding vind je in de nieuwe rekken keurig op maat gesorteerd, waarbij het tevens mogelijk is te passen. ,,Zes weken zijn de vrijwilligers bezig geweest er zo’n prachtige winkel van te maken. Daarbij een speciale ‘mannenhoek’ meteen bij binnenkomst, waar vele mannen te vinden zullen zijn als intussen de vrouwen de winkel door struinen op zoek naar koopjes”, volgens trotse voorzitter Tim de Heer.

Intussen bestaat Muttathara alweer 38 jaar en zorgt dat de opbrengst van de artikelen altijd bij een sociaal maatschappelijk doel terecht komt. Dat doel is wel ergens op deze aardbol. Dus je centjes komen goed terecht. Dan nog even hoe te handelen om een bezoek te brengen aan Muttathara. Dat begint met een afspraak maken via www.muttathara.nl en je kunt twintig minuten winkelen. Dat winkelen gebeurt van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur na die afspraak. Inbreng van artikelen kan zonder afspraak gebeuren op dezelfde dagen van 10.00 tot 14.00 uur, waarbij matrassen en bed-frames niet in ontvangst worden genomen. Bij je bezoek ga je natuurlijk de handen desinfecteren en is een mondkapje verplicht. Zo ‘wast de ene hand de andere’ bij Muttathara aan de Castricummer Werf 71 te Castricum. Tot gauw!