Munckhof wint aanbesteding regiotaxi Noord-Kennemerland

Regio – Het WMO-vervoer voor de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest wordt in ieder geval de komende twee jaar uitgevoerd door Munckhof. Dat is de uitkomst van de aanbesteding die het samenwerkingsverband Regio Alkmaar en omstreken afgelopen maanden doorlopen heeft. Het betreft een opdracht met een looptijd van twee jaar, die daarna nog met twee keer een jaar verlengd kan worden.

De gunning van de opdracht vond plaats op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Hierin telde de prijs voor veertig procent en de kwaliteit voor zestig procent. Munckhof heeft de opdracht gewonnen door maximaal te scoren op de diverse onderdelen in de aanbesteding. Een hoge beoordeling was er onder meer voor de onderdelen optimalisatie, communicatie en klanttevredenheid. Naast de innovatieve ideeën om het WMO-vervoer aan te laten sluiten bij ander (doelgroepen)vervoer, was het opleidingsplan voor de chauffeurs overtuigend voor de gemeenten.

Jos Poortinga, directeur van het vervoerbedrijf: ,,In het opleidingsplan wordt extra aandacht besteed aan goede communicatie en service. Dit is niet alleen voor de opdrachtgevers, maar ook voor ons, erg belangrijk om kwaliteit van het vervoer en klanttevredenheid te kunnen garanderen.” Het bedrijf heeft inmiddels ruim negentig jaar ervaring op het gebied van personenvervoer en zakenreizen. Munckhof heeft tweeduizend medewerkers en vervoert ruim 30.000 mensen per dag. Het bedrijf heeft zelf een vloot van 1400 wagens en huurt dagelijks nog eens 1500 voertuigen in. (Foto: aangeleverd)