MultiSport-Evenement op zaterdag 16 juli

Castricum – Op zaterdag 16 juli organiseren zes sportaanbieders een dag vol leuke workshops voor jong en oud op Sportpark Noord-End. Vooraf aanmelden is niet nodig en iedereen kan gratis meedoen.

Sinds de coronapandemie is de deelname aan sport landelijk afgenomen. Dat is een slechte ontwikkeling voor de algehele gezondheid. Vandaar dat de sportaanbieders graag meewerken aan een herstel van deze landelijk dalende cijfers. De deelnemende sportaanbieders zijn AVC, clubMariz, DOS, FC Castricum, Helios en tafeltennisvereniging Castricum. Zij sluiten met het evenement gezamenlijk een mooi sportseizoen af en gaan zich voorbereiden op een nieuw seizoen.

Verspreid over de kunstgrasvelden op sportpark Noord-End kan iedereen kennis maken met voetbal, korfbal, turnen/trampolinespringen, tafeltennis, atletiek en diverse dansstijlen. Het programma vermeldt exact welke workshop voor welke leeftijdsgroep is bedoeld. De Mini Kidsdans is bijvoorbeeld al vanaf 2/3 jaar en de workshops korfbal vanaf 4 jaar. Daarnaast bieden alle sportaanbieders ook workshops voor senioren.

Bij alle workshops krijg je een aantekening op je stempelkaart. Zo verzamel je tijdens deze sportieve dag stempels en mag je je, na deelname aan vier verschillende sporten, ‘s middags uitleven op de stormbaan. De incheckbalie op sportpark Noord-End opent om 10.30 uur, de eerste workshops beginnen om 11.00 uur en na de laatste workshop om 14.30 uur gaat de stormbaan open. (Beeld: aangeleverd)