MS-fonds zoekt collectanten in Castricum

Castricum – Van 28 juni tot en met 3 juli vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. De organisatie is hard op zoek naar collectanten in Castricum. Met het ingezamelde geld kan meer onderzoek naar het ontstaan van multiple sclerose (MS) worden gedaan. Ook kan aan MS-patiënten een betere kwaliteit van leven geboden worden.

Collectanten kunnen ervoor kiezen om huis-aan-huis of thuis vanaf de bank te collecteren. De opbrengst van de landelijke collecteweek is van essentieel belang  voor de 25.000 mensen met MS in Nederland die iedere dag met een ziekte moeten leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. Onderzoek naar MS en de strijd tegen deze aandoening moet daarom doorgaan. Collecteren kost maar twee uurtjes tijd per jaar en is nog leuk ook!

Centraal zenuwstelsel

MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 25.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. Dat maakt MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen.

Onderzoek hard nodig

Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds besteedt de opbrengst uit de MS Collecteweek onder andere aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS. Nieuwe collectanten kunnen zich via www.nationaalmsfonds.nl/collecteren aanmelden. (Foto: MS Fonds)