Mozaïekproject ‘coronabank’ gaat van start

Castricum – Ruim twee maanden geleden kondigde Judith Lang haar plan aan om een mozaïekbank te plaatsen in de gemeente, die refereert aan de coronacrisis. Een project waarvoor ze toen nog op zoek was naar een geschikte locatie en naar voldoende vrijwilligers om het mozaïekwerk te vervaardigen. Een plek voor de bank heeft ze inmiddels bedacht, maar vrijwilligers zijn nog steeds nodig. Inmiddels is de betonnen bank door het bedrijf Luc4Me geleverd en kan het werk binnenkort beginnen.

De werkzaamheden gaan plaatsvinden in het voormalig poppodium De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30. Een mooie, centrale locatie in het dorp, waarmee Judith erg blij is. Het biedt immers volop de gelegenheid aan iedereen om af en toe een kijkje te komen nemen en met eigen ogen te aanschouwen hoever het werk al gevorderd is. Judith hoopt binnen afzienbare tijd te kunnen starten met het aanbrengen van de mozaïeksteentjes op de bank. Inmiddels hebben zich al ongeveer veertig vrijwilligers aangemeld voor deelname. Zij krijgen van Judith bericht over het ophalen van hun pakketje met benodigdheden. Maar er is ruimte voor bijna het drievoudige aan vrijwilligers, dus wie mee wil helpen, kan zich via judithlangmozaiek@gmail.com nog aanmelden.

Horecapleintje

Het werken aan de mozaïekbank zal ongeveer een maand in beslag gaan nemen. De vrijwilligers gaan zich bezighouden met het invullen van het ontwerp aan de voorzijde. Voor de achterzijde heeft Judith zelf een ontwerp klaarliggen, dat ze met een aantal ervaren vrijwilligers wil gaan uitwerken. Als de bank vervolgens geheel is afgewerkt, kan deze op een mooie plek in Castricum worden neergezet. ,,Dat gaat het horecapleintje worden tegenover De Bakkerij’’, vertelt Judith opgetogen. Ze hoeft daardoor ook geen kostbaar transport te regelen om de bank naar zijn bestemming te brengen. De betonnen bank heeft nu nog een gewicht van ongeveer 1800 kilogram, maar na het aanbrengen van de gekleurde mozaïeksteentjes wordt dat ongeveer tweeduizend kilogram. Met behulp van pallets en pompwagens zal de bank te zijner tijd naar de overkant worden gereden. (Foto: aangeleverd)