Mountainbiker Wout Bakker de slimste en snelste

Wout Bakker uit Heiloo heeft na een lange periode van droogstand de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup weer eens gewonnen. 

Vooraf, kijkend naar de namen op de deelnemerslijst, leek het niet aannemelijk dat Wout Bakker in aanmerking zou kunnen komen voor een toptienklassering. Na een lange periode van inactiviteit dacht Wout Bakker de afgelopen periode nog te kunnen profiteren van de intensieve trainingen daarvoor. Nadat bleek dat de resultaten minder werden, gingen eindelijk zijn ogen open en voerde hij zijn inspanningen met goed gevolg op. Al in de eerste omloop werd er flink aan de boom geschut waardoor het veld uit elkaar gereden werd met op kop het duo Pleun Lodewijks (Akersloot) en Wout Bakker uit Heiloo. In de achtervolging Heemskerker Dennis Talens kort daarop gevolgd door de oersterke Sjaak Fatels uit Akersloot. Talens moest door pech zijn plekje afstaan aan Sjaak Fatels, maar kon even later terugkeren om de race in de achterhoede te voltooien. Veelbelovend was het debuut van de 14-jarige thuisrijder Bob Scholten, die eerst in gezelschap van Ton Wiering, eveneens uit Akersloot, deze toch moest laten gaan, maar na afloop opgetogen kon vertellen over zijn eerste kennismaking met de grote mannen. De laatste omloop moest nog duidelijkheid gaan geven wie de hoogste trede van het podium mocht beklimmen. Pleun Lodewijks had na het vele kopwerk het meeste recht op de zege, maar daar maalde Bakkertje niet om en verraste met een splijtende eindsprint de uitgeputte Pleun Lodewijks.

Uitslag: 1. Wout Bakker, Heiloo; 2. Pleun Lodewijks, Akersloot; 3. Sjaak Fatels, Akersloot; 4. Jeroen Hoogewerf, Alkmaar; 5. Ton Wiering, Akersloot. (Foto: Pixabay)