Mountainbiker Walter van Kuilenburg heeft mazzel

Akersloot – Walter van Kuilenburg uit Akersloot ontbrak het vorige week niet aan geluk. Na ruim een uur koersen kwam hij tijdens de wekelijkse rit in de strijd om de OIT Mountainbike Cup als eerste over de streep. Aanvankelijk was het echter Ron Boendermakker die duidelijk op de trom roffelde door er na de start als een speer vandoor te gaan en de rest beteuterd op achterstand te zetten.

Toch bleven zijn directe belagers Walter van Kuilenburg en Koen Konst alert. Ze hielden Boendermaker in de smiezen en zagen dat hij op een gegeven moment even van de fiets moest om te pompen. Dat was het moment waarop hij zijn voorsprong als sneeuw voor de zon zag smelten. Deze verplichte ‘stop en go’ door Boendermaker was nodig om een uitslag te kunnen rijden voor het overall klassement, maar deed Van Kuilenburg aansluiten en zelfs passeren.  Koen Konst kon dat zelfde kunstje flikken, door zich – ondanks een afloper, maar met snellere pompbeurten – ook vóór Ron Boendermaker te nestelen en de man van de bliksemstart naar de derde stek te verwijzen.

Voor ieder niveau

Dat dit wekelijkse mountainbike-event voor ieder niveau geschikt is, bewijst de deelname van onder andere Barry Schrama. Na een dag hard werken als parketlegger had hij toch nog de motivatie zich op een sportieve manier te ontspannen in een uurtje mountainbiken. Ook de wekelijkse deelname van Piet Veldt mag belicht worden. Hij weet steeds weer zijn mannetje te staan, waarbij hij het zelfs presteerde om na het luiden van de bel voor de laatste omloop er niet één, maar nog een tweede ronde uitperste met de snelste persoonlijke tijd over een ronde van die avond. Deze week vertrekt deze Akersloter voor twee weken naar het schaatsfeest op de Weissensee om aansluitend de oceaan over te steken voor een fietstocht van zesduizend (!) kilometer dwars door de Verenigde Staten.

Uitslag:

1. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 2. Koen Konst, Castricum; 3. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 4. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 5. Barry Schrama, Akersloot; 6. Piet Veldt, Akersloot.